Koniec z dylematem jakie ciasto upiec na Wielkanoc - sernik czy makowiec. Oto przepis na ciasto dwa w jednym - SEROMAKOWIEC Z POLEWĄ PORZECZKOWĄ. To połączenie to po prostu poezja smaku! Mak z bakaliami nadaje głębi, ser wprowadza kremową, delikatną konsystencję, a konfitura dodaje owocowej świeżości i kwaskowatego kontrapunktu.
'SEROMAKOWIEC Z POLEWĄ PORZECZKOWĄ'
PĄCZKI PODWÓJNIE NADZIANE: PISTACJOWO-RÓŻANE
Kochani, odpaliłam wczoraj totalną petardę. W naszym domu tradycją wielkoczwartkową stało się przygotowanie domowych pączków, bo skoro grzeszyć to na najwyższym poziomie, używając najlepszych składników w rozpustnych ilościach i bawiąc się przy tym wyśmienicie.
Tarta Pistacjowa
Dzisiaj chcę się z Tobą podzielić przepysznym i jednocześnie nieskomplikowanym przepisem na tartę pistacjową z konfiturą malinową. Mazurek pistacjowy inspirowany przepisem ze strony Kwestia Smaku to elegancki i pyszny deser, który łączy kruchy spód z bogatym smakiem pistacji.