Dzięki doskonałej jakości dodatkom do pieczenia i gotowania każdy może eksperymentować w kuchni, tworząc wyjątkowe dania i desery, które zachwycą smakiem i wyglądem!
Dodatki do gotowania
U nas znajdziesz BIO kostki rosołowe - warzywną oraz drobiową, koncentraty, np. pomidorowy, grzybowy, które nadadzą zupom, sosom czy daniom jednogarnkowym głęboki smak umami. Do panierowania polecamy orientalne panierki panko, które idealnie sprawdzą się do kotletów, ryb, warzyw i innych potraw, nadając im apetyczną, złocistą skórkę. Panierka Panko dodatkowo pochłania mniej oleju niż klasyczna bułka tarta i jest znacznie delikatniejsza i znacznie dłużej pozostaje chrupiąca niż typowa panierka z bułki tartej. Kupisz u nas również różnego rodzaju zagęszczacze czy skrobie, np. kuzu, które ułatwią przygotowanie sosów, kremów czy ciast. Nie mogło oczywiście zabraknąć doskonałych kremów balsamicznych, które doskonale podkreślają smak wielu potraw (sałatek, warzyw, serów, mięs czy ryb)
Dodatki do pieczenia
Dla miłośników słodkich wypieków przygotowaliśmy szeroką gamę składników, które ułatwią i urozmaicą przygotowanie ciast, tortów czy ciasteczek. Znajdziesz tu BIO lub bezglutenowe proszki do pieczenia czy sodę oczyszczoną, które zadbają o puszystość Twoich wypieków. BIO Cukier waniliowy z prawdziwą wanilią bourbon, doskonałej jakości BIO wanilia w laskach czy ekstrakt waniliowy, nadadzą deserom wyjątkowego zapachu i smaku.
Do dekoracji nadawania unikalnej czy smaku struktury idealnie sprawdzą się wiórki kokosowe, płatki migdałowe, orzechy, migdały, bakalie, owoce liofilizowane czy dropsy czekoladowe, które świetnie sprawdzą się w lodach, musach, kremach, są idealne do ciasteczek, muffinów, babeczek i ciast. Można posypać nimi torty, ciasta, gofry lub naleśniki a rozpuszczone w mleku stworzą pyszny, aksamitny napój. W zależności od sposobu użycia mogą być chrupiące w ciastkach czy aksamitne po rozpuszczeniu w kremie. Te małe kawałki czekolady wykorzystasz w kuchni na wiele sposobów. Miłośnicy słodkości mogą sięgnąć również po kajmak, pasty orzechowe (pistacjową, z nerkowców czy migdałów), dżemy czy konfitury, czy różne słodkie kremy. No i znajdziesz u nas oczywiście kakao - przecież to jeden z kluczowych dodatków do pieczenia, który nadaje wypiekom głęboki, czekoladowy smak i intensywny aromat. W zależności do rodzaju, można wybrać surowe, naturalne kakao (w ziarnach, mielone lub ceremonialne), o wyrazistej, lekko kwaskowatej nucie lub klasyczne odtłuszczone, kakao, które charakteryzuje się łagodniejszym smakiem.