Żurawina liofilizowana połówki 20g FIVIO
Owoce żurawiny, które bezpośrednio po zebraniu zostały poddane procesowi liofilizacji, dzięki czemu zachowały swój smak, aromat oraz wartości odżywcze
Kod produktu: 5902115193606
Opis
Żurawina liofilizowana 20g FIVIO
Żurawina ma liczne właściwości lecznicze. Ma działanie przeciwbakteryjne i przeciwgrzybicze, jest skarbnicą błonnika a także minerałów: sodu, wapnia, fosforu, magnezu, żelaza i jodu. Owoce żurawiny pomagają w walce z infekcjami pęcherza moczowego, niektórymi schorzeniami skóry i wrzodami żołądka. Jej spożywanie, dzięki zawartym flawonoidom, daje doskonałe efekty w zapobieganiu chorób serca a związki w niej zawarte powstrzymują od tworzenia się zakrzepów i mają korzystny wpływ na rozszerzenie się naczyń krwionośnych.
Co to jest liofilizacja?
Liofilizacja to proces suszenia, który polega na usuwaniu wody z zamrożonego wcześniej surowca w drodze tzw. sublimacji, czyli bezpośredniego przejścia w stan pary z pominięciem stanu ciekłego. Proces ten likwiduje w większości zanieczyszczenia mikrobiologiczne dzięki czemu może być bezpiecznie przechowywany przez długi okres czasu.
Dlaczego owoce liofilizowane?
Ta metoda pozwala utrwalić produkty bez wpływu na ich właściwości. Charakteryzuje się wysokim zachowaniem smaku, aromatu, barwy, naturalnego kształtu oraz wartości odżywczych - znacznie wyższym niż w przypadku klasycznego suszenia. Dzięki liofilizowaniu owoce zachowują swój smak i aromat, nie tracą cennych witamin i olejków eterycznych oraz zachowują około 90% wartości odżywczych świeżych owoców.
Składniki:
liofilizowana żurawina 100%
Masa netto: 20g
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna: 1378 kJ/329 kcal
Tłuszcz: 3,3g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1g
Węglowodany: 55g
w tym cukry: 29g
Błonnik: 34g
Białko: 2,9g
Sól: 0,04g
Wyprodukowano dla: RADZIOWI sp. z o.o.
ul. Chopina 8A, 36-200 Brzozów
Cechy produktu
Delikatesy
Opinie
Jeśli dodałeś/-aś recenzję, a nie pojawiłą się na liście, być może oczekuje na moderację.