Migdały całe łuskane hiszpańskie 500g FIVIO
Opis
Migdały całe łuskane hiszpańskie 500g FIVIO
Migdały są bogate zarówno w jedno jak i wielonienasycone kwasy tłuszczowe, które obniżają poziom złego cholesterolu LDL i cukru we krwi, a tym samym pozwalają zredukować ryzyko rozwoju cukrzycy typu 2. Z kolei obecna w migdałach witamina E, która jest przeciwutleniaczem, zmniejsza ryzyko miażdżycy i zawału serca oraz wzmacnia ściany naczyń krwionośnych. Witamina E jest tez swoistym eliksirem młodości-jako silny antyoksydant opóźnia starzenie się komórek ciała. Migdały są drugim najbogatszym źródłem białka wśród orzechów, można je także polecić na odchudzanie, gdyż zapobiegają napadom głodu a poza tym łagodzą stres i koją nerwy. W migdałach znajdziemy również w dużych ilościach: magnez, potas, wapń, żelazo, fosfor, witaminy z grupy B oraz PP.
Produkt bez konserwantów!
Składniki:
migdały łuskane
Kraj pochodzenia: Hiszpania
Masa netto: 500g
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna: 2416 kJ/577 kcal
Tłuszcz: 50,6g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 3,9g
Węglowodany: 19,7g
w tym cukry: 4,8g
Białko: 21,3g
Sól: <0,01g
Wyprodukowano przez: Radziowi sp. z o.o.
ul. Chopina 8A, 36-200 Brzozów
Informacje dodatkowe
Najlepiej spożyć przed | Data na opakowaniu |
Informacja dla alergików: | substancje alergenne zostały oznaczone pogrubioną czcionką w wykazie składników |
Dodatkowa informacja dla alergików: | Produkt może zawierać alergeny: gluten, gorczycę, orzeszki arachidowe, inne orzechy, sezam i produkty pochodne |
BIO | Nie |
Produkt wegetariański | Tak |
Produkt bez cukru | Tak |
Produkt bezglutenowy | Nie |
Sposób przechowywania | Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Chronić przed światłem |
Informacja dodatkowa: | Staramy, aby informacje dot. składów i wartości odżywczych produktów spożywczych były zawsze aktualne. Zdarzają się jednak zmiany w ich składach, wartościach odżywczych czy alergenach. Aktualne dane zawsze znajdują się na etykiecie zakupionego produktu. |