Pomidory włoskie Pelati całe, bez skórki 400g Vera
Wystaw opinię o produkcie
Soczyste, włoskie pomidory odmiany Pelati, o charakterystycznym podłużnym, gruszkowym kształcie, obrane ze skórki i zanurzone w naturalnym soku pomidorowym.
Kod produktu: 5905367066568
Opis
Pomidory włoskie Pelati całe, bez skórki 400g Vera
Soczyste, włoskie pomidory odmiany Pelati, o charakterystycznym podłużnym, gruszkowym kształcie, obrane ze skórki i zanurzone w naturalnym soku pomidorowym. Dojrzałe w słońcu południowych Włoch, zachwycają intensywnym smakiem i aromatem. Są słodko-kwaśne (z przewagą słodkiego) i mają bardzo intensywny zapach.
Podłużne i pozbawione skórki włoskie pomidory charakteryzują się mięsistą strukturą. Ta cecha sprawia, że po umieszczeniu ich w puszce lub słoiku, zachowują swój kształt. Zatopione są w soku pomidorowym, dzięki temu są słodsze i bardziej soczyste.
To produkt bardzo popularny i często wykorzystywany w rozmaitych daniach oraz kuchniach. Są świetnym dodatkiem do różnych zup, kremów, sosów, a także makaronów, zapiekanek czy pizzy. Idealnie pasują do mięs i warzyw. Można je zapiekać, dusić oraz gotować, a także spożywać na zimno. Dzięki temu, że zachowują swój kształt możemy je wykorzystać do dań, w których zależy nam na całych lub częściowo pokrojonych owocach.
Pomidory to najbogatsze źródło likopenu – organicznego związku chemicznego o działaniu przeciwutleniającym. Co ciekawe nie traci on swoich właściwości podczas obróbki cieplnej, ani w miarę upływu czasu.
Składniki:
obrane pomidory, sok pomidorowy, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, sól.
Produkt sterylizowany
Masa netto: 400g
Kraj pochodzenia: Włochy
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna: 87 kJ/21 kcal
Tłuszcz: <0,5g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1g
Węglowodany: 3,2g
w tym cukry: 3,2g
Białko: 1,3g
Sól: 0,03g
Kraj pochodzenia: Włochy
Wyprodukowano we Włoszech dla:
Limpol sp. z o.o.,
ul. Ludwinowska 7, 30-331 Kraków
Cechy produktu
Delikatesy
Opinie
Jeśli dodałeś/-aś recenzję, a nie pojawiłą się na liście, być może oczekuje na moderację.