Pistacje łuskane niesolone 100g
Wystaw opinię o produkcie
Pistacje to naturalna, pełna smaku i wartości odżywczych przekąska, idealna dla miłośników zdrowego stylu życia a dzięki temu, że są niesolone, świetnie sprawdzą się zarówno jako samodzielna przekąska, jak i dodatek do potraw.
Kod produktu: Pistacje 100g
Opis
Pistacje łuskane niesolone 100g
Pistacje to wszechstronny składnik, który doskonale sprawdzi się w różnych daniach. Urozmaicą poranne śniadanie jako dodatek do smoothie czy musli, w sałatkach dodadzą chrupkości i orzechowego smaku - świetnie komponują się np. z rukolą, serem feta i owocami. Pasują do dań kuchni śródziemnomorskiej, arabskiej i azjatyckiej - można z nich zrobić pesto pistacjowe jako dodatek do makaronów, super pasują jako dodatek do risotto, pieczonego mięsa czy ryb. Są idealne do ciast, ciasteczek, lodów, kremów oraz jako posypka do tiramisu czy serników a także w domowej czekoladzie i batonikach – doskonale komponują się z gorzką czekoladą i suszonymi owocami.
właściwości zdrowotne
Pistacje należą do najbardziej prozdrowotnych orzechów na świecie. Zawierają witaminę A, B1, B2, B3, B6, C, E, kwas foliowy, wapń, żelazo, magnez, fosfor, cynk oraz potas. Pistacje są doskonałym źródłem białka oraz charakteryzują się dodatkowo najwyższą zawartością błonnika wśród orzechów. Ponadto zawierają antoksydanty oraz karotenoidy (tj. luteinę i zeaksantynę, które wspomagają pracę oczu).
Produkt konfekcjonowany i pakowany w woreczki doypack, zaopatrzone w zapięcie strunowe, dzięki czemu można wielokrotnie otwierać i zamykać opakowanie.
Składniki:
pistacje łuskane niesolone 100%.
Kraj pochodzenia: USA
Masa netto: 100g
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna: 2576 kJ/621 kcal
Tłuszcz: 48,5g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 6,0g
Węglowodany: 18,9g
w tym cukry: 16,4g
Błonnik: 6,1g
Białko: 24,2g
Sól: 0,02g**
**Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu
Cechy produktu
Delikatesy
Opinie
Jeśli dodałeś/-aś recenzję, a nie pojawiłą się na liście, być może oczekuje na moderację.