Pasta harissa 70g Le Phare Du Cap Bon
Opis
Pasta harissa 70g Le Phare du Cap Bon
Pasta Harissa to ostra pasta, pochodząca z północnych regionów Afryki. Najczęściej używana jest w Tunezji. Przyrządzana jest na bazie czerwonych papryczek chili oraz czosnku z dodatkiem odrobiny kolendry i kminku. Ma ciemnoczerwony kolor, ostry smak i wystarczy odrobina, aby potrawa zyskała odpowiedni smak, aromat oraz pikantność.
Pastę Harissa jest niezbędnym składnikiem w kuchni wielu krajów arabskich. Często podaje się jako dodatek do pieczywa, w formie przekąski, dodatkowo polaną oliwą dla złagodzenia pikantnego smaku. Po dodaniu do niej jogurtu naturalnego można uzyskać ciekawą marynatę do mięs i ryb. Może służyć także jako dodatek do dań z jajkiem, zup czy przecieru pomidorowego.
Pasta zawiera tylko naturalne składniki
Składniki:
ostra papryka 87%, czosnek, kolendra, sól, kminek, regulator kwasowości: kwas cytrynowy
Zawartość netto: 70g
Kraj pochodzenia: Tunezja
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna: 302 kJ/72 kcal
Tłuszcz: 1g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5g
Węglowodany: 11g
w tym cukry: 6,9g
Białko: 2,9g
Sól: 1,7g
Producent: Le Phare du Cap Bon
Dystrybutor: KK Polska sp. z.o.o.
ul. Działkowców 15/DOK 50-51
84-230 Rumia
Informacje dodatkowe
Najlepiej spożyć przed | Data na opakowaniu |
Informacja dla alergików: | substancje alergenne zostały oznaczone pogrubioną czcionką w wykazie składników |
Dodatkowa informacja dla alergików: | Nie dotyczy |
BIO | Nie |
Produkt wegetariański | Tak |
Produkt bez cukru | Tak |
Produkt bezglutenowy | Nie |
Sposób przechowywania | Przechowywać w suchym w temperaturze pokojowej. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu kilku tygodni |
Informacja dodatkowa: | Staramy, aby informacje dot. składów i wartości odżywczych produktów spożywczych były zawsze aktualne. Zdarzają się jednak zmiany w ich składach, wartościach odżywczych czy alergenach. Aktualne dane zawsze znajdują się na etykiecie zakupionego produktu. |