Mango liofilizowane 15g FRUPP

Mango liofilizowane 15g FRUPP
  • Promocja
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 7,56 zł
  ( 1 kg = 504,00 zł )

Cena regularna: 8,90 zł

7.56
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: 8,90 zł
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: CELIKO
Kod produktu: 5900038003545

Opis

Mango liofilizowane 15g

Aromatyczne i bardzo pyszne owoce mango, które bezpośrednio po zebraniu zostało poddane procesowi liofilizacji. To pyszna i bardzo zdrowa przekąska, którą można zajadać się jak bezpośrednio, tak jak świeże owoce, jako owocowe chrupki. Takie mango to także świetny dodatek do deserów (lody, czekolada, ciasta, koktajle) i zdrowych śniadań (owsianki, jaglanki, musli). Można je również sproszkować i dodawać np. do jogurtów czy płatków śniadaniowych.

Mango jest źródłem wielu witamin, m.in.: A, C, E, B, a także wielu składników mineralnych (miedzi, żelaza, magnesu i potasu). Zaleca się je osobom z anoreksją i anemią, a także osobom, które posiadają problemy ze wzrokiem - owoc zawiera luteinę i zeaksantynę. Jest naturalnym źródłem przeciwutleniaczy takich jak: związki fenolowe, kwercetyna, antocyjaniny, kwas askorbinowy i β-karoten, które zmniejszają działanie wolnych rodników tlenowych. Mango polecane jest również dla ludzi będących na diecie odchudzającej ponieważ zawiera wysoką zawartość błonnika i wywołuje uczucie sytości i poprawia trawienie.

Co to jest liofilizacja?

Liofilizacja to proces suszenia, który polega na usuwaniu wody z zamrożonego wcześniej surowca w drodze tzw. sublimacji, czyli bezpośredniego przejścia w stan pary z pominięciem stanu ciekłego. Proces ten likwiduje w większości zanieczyszczenia mikrobiologiczne dzięki czemu może być bezpiecznie przechowywany przez długi okres czasu.

Dlaczego owoce liofilizowane?

Ta metoda pozwala utrwalić produkty bez wpływu na ich właściwości. Charakteryzuje się wysokim zachowaniem smaku, aromatu, barwy, naturalnego kształtu oraz wartości odżywczych - znacznie wyższym niż w przypadku klasycznego suszenia. Dzięki liofilizowaniu owoce zachowują swój smak i aromat, nie tracą cennych witamin i olejków eterycznych oraz zachowują około 90% wartości odżywczych świeżych owoców.

Produkt bezglutenowy, wegański

Składniki:

liofilizowane mango w kostce 100%
Do wyprodukowania 100g maliny liofilizowanej zużyto 0,5kg świeżego mango.

Kraj pochodzenia: Wietnam

Masa netto: 15g

Wartość odżywcza w 100g produktu: 

Wartość energetyczna: 1659 kJ/396 kcal

Tłuszcz: 2,3g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6g

Węglowodany: 83g

w tym cukry: 83g

Błonnik: 9,7g

Białko: 5,0g

Sól: 0,15g

 

Producent: CELIKO S.A.
ul. św. Antoniego 71, 61-359 Poznań

Informacje dodatkowe

Najlepiej spożyć przed Data na opakowaniu
Informacja dla alergików: substancje alergenne zostały oznaczone pogrubioną czcionką w wykazie składników
Dodatkowa informacja dla alergików: nie dotyczy
BIO Nie
Produkt wegetariański Tak
Produkt bez cukru Tak
Produkt bezglutenowy Tak
Sposób przechowywania Torebkę szczelnie zamkniętą przechowywać w suchym i chłodnym miejscu - produkt higroskopijny.
Informacja dodatkowa: Staramy, aby informacje dot. składów i wartości odżywczych produktów spożywczych były zawsze aktualne. Zdarzają się jednak zmiany w ich składach, wartościach odżywczych czy alergenach. Aktualne dane zawsze znajdują się na etykiecie zakupionego produktu.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl