Menu
Szukaj
Koszyk
CELIKO

Mango liofilizowane 15g FRUPP

0.00 (Oceny: 0 Recenzje: 0) Przejdź do sekcji Opinie

Owoce mango, które bezpośrednio po zebraniu zostały poddane procesowi liofilizacji, dzięki czemu zachowały swój smak, aromat oraz wartości odżywcze

Przejdź do pełnego opisu
8,90 zł
593,33 zł / kg
szt.
Dostępność:
mała ilość
Czas wysyłki: 24 godziny

Kod produktu: 5900038003545

Opis

Mango liofilizowane 15g

Aromatyczne i bardzo pyszne owoce mango, które bezpośrednio po zebraniu zostało poddane procesowi liofilizacji. To pyszna i bardzo zdrowa przekąska, którą można zajadać się jak bezpośrednio, tak jak świeże owoce, jako owocowe chrupki. Takie mango to także świetny dodatek do deserów (lody, czekolada, ciasta, koktajle) i zdrowych śniadań (owsianki, jaglanki, musli). Można je również sproszkować i dodawać np. do jogurtów czy płatków śniadaniowych.

Mango jest źródłem wielu witamin, m.in.: A, C, E, B, a także wielu składników mineralnych (miedzi, żelaza, magnesu i potasu). Zaleca się je osobom z anoreksją i anemią, a także osobom, które posiadają problemy ze wzrokiem - owoc zawiera luteinę i zeaksantynę. Jest naturalnym źródłem przeciwutleniaczy takich jak: związki fenolowe, kwercetyna, antocyjaniny, kwas askorbinowy i β-karoten, które zmniejszają działanie wolnych rodników tlenowych. Mango polecane jest również dla ludzi będących na diecie odchudzającej ponieważ zawiera wysoką zawartość błonnika i wywołuje uczucie sytości i poprawia trawienie.

Co to jest liofilizacja?

Liofilizacja to proces suszenia, który polega na usuwaniu wody z zamrożonego wcześniej surowca w drodze tzw. sublimacji, czyli bezpośredniego przejścia w stan pary z pominięciem stanu ciekłego. Proces ten likwiduje w większości zanieczyszczenia mikrobiologiczne dzięki czemu może być bezpiecznie przechowywany przez długi okres czasu.

Dlaczego owoce liofilizowane?

Ta metoda pozwala utrwalić produkty bez wpływu na ich właściwości. Charakteryzuje się wysokim zachowaniem smaku, aromatu, barwy, naturalnego kształtu oraz wartości odżywczych - znacznie wyższym niż w przypadku klasycznego suszenia. Dzięki liofilizowaniu owoce zachowują swój smak i aromat, nie tracą cennych witamin i olejków eterycznych oraz zachowują około 90% wartości odżywczych świeżych owoców.

Produkt bezglutenowy, wegański

NAJLEPIEJ SPOŻYĆ PRZED: 10/2024

Składniki:

liofilizowane mango w kostce 100%
Do wyprodukowania 100g maliny liofilizowanej zużyto 0,5kg świeżego mango.

Kraj pochodzenia: Wietnam

Masa netto: 15g

Wartość odżywcza w 100g produktu: 

Wartość energetyczna: 1659 kJ/396 kcal

Tłuszcz: 2,3g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6g

Węglowodany: 83g

w tym cukry: 83g

Błonnik: 9,7g

Białko: 5,0g

Sól: 0,15g

 

Producent: CELIKO S.A.
ul. św. Antoniego 71, 61-359 Poznań

Cechy produktu

Delikatesy

Najlepiej spożyć przed 10/2024
Informacja dla alergików: substancje alergenne zostały oznaczone pogrubioną czcionką w wykazie składników
Dodatkowa informacja dla alergików: nie dotyczy
BIO
Produkt wegetariański
Produkt bez cukru
Produkt bezglutenowy
Sposób przechowywania Torebkę szczelnie zamkniętą przechowywać w suchym i chłodnym miejscu - produkt higroskopijny.
Informacja dodatkowa: Staramy, aby informacje dot. składów i wartości odżywczych produktów spożywczych były zawsze aktualne. Zdarzają się jednak zmiany w ich składach, wartościach odżywczych czy alergenach. Aktualne dane zawsze znajdują się na etykiecie zakupionego produktu.

Opinie

0.00
Liczba ocen: 0
Oceń i opisz