Truskawka liofilizowana plastry 13g FRUPP
Opis
Truskawka liofilizowana plastry 13g
Co to jest liofilizacja?
Liofilizacja to proces suszenia, który polega na usuwaniu wody z zamrożonego wcześniej surowca w drodze tzw. sublimacji, czyli bezpośredniego przejścia w stan pary z pominięciem stanu ciekłego. Proces ten likwiduje w większości zanieczyszczenia mikrobiologiczne dzięki czemu może być bezpiecznie przechowywany przez długi okres czasu.
Dlaczego owoce liofilizowane?
Ta metoda pozwala utrwalić produkty bez wpływu na ich właściwości. Charakteryzuje się wysokim zachowaniem smaku, aromatu, barwy, naturalnego kształtu oraz wartości odżywczych - znacznie wyższym niż w przypadku klasycznego suszenia. Dzięki liofilizowaniu owoce zachowują swój smak i aromat, nie tracą cennych witamin i olejków eterycznych oraz zachowują około 90% wartości odżywczych świeżych owoców.
Produkt bezglutenowy, wegański
Składniki:
liofilizowane truskawki w plastrach 100%
Do wyprodukowania 100g truskawki liofilizowanej zużyto 1kg truskawki świeżej.
Kraj pochodzenia: Polska
Masa netto: 13g
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna: 1347 kJ/320 kcal
Tłuszcz: 4g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3g
Węglowodany: 55g
w tym cukry: 55g
Błonnik: 16g
Białko: 8g
Sól: 0,01g
Producent: CELIKO S.A.
ul. św. Antoniego 71, 61-359 Poznań
Informacje dodatkowe
Najlepiej spożyć przed | Data na opakowaniu |
Informacja dla alergików: | substancje alergenne zostały oznaczone pogrubioną czcionką w wykazie składników |
Dodatkowa informacja dla alergików: | brak |
BIO | Nie |
Produkt wegetariański | Tak |
Produkt bez cukru | Tak |
Produkt bezglutenowy | Tak |
Sposób przechowywania | Torebkę szczelnie zamkniętą przechowywać w suchym i chłodnym miejscu - produkt higroskopijny. |
Informacja dodatkowa: | Staramy, aby informacje dot. składów i wartości odżywczych produktów spożywczych były zawsze aktualne. Zdarzają się jednak zmiany w ich składach, wartościach odżywczych czy alergenach. Aktualne dane zawsze znajdują się na etykiecie zakupionego produktu. |