Kawa Arabica Brazylia Bezkofeinowa - cena za 100g
Opis
KAWA ARABICA
BRAZYLIA BEZKOFEINOWA
Brazylia to bez wątpienia kraj pachnący kawą. Kraj jest prawdziwą kawową potęgą. Roczna produkcja kawy wynosi tutaj około 40-60 milionów worków, co czyni z Brazylii jej największego eksportera. Aż 1/3 kawy na świecie pochodzi właśnie stąd. W Brazylii okres zbiorów przypada na czerwiec-wrzesień. Zebrane dojrzałe owoce najczęściej poddawane są obróbce na sucho. Po oczyszczeniu, przez okres do 4 tygodni, są suszone na słońcu. Niezbędnym elementem przygotowania kawy bezkofeinowej jest proces dekofeinizacji. By wypłukać kofeinę, już na etapie segregacji ziaren stosuje się m.in. naturalną obróbkę metodą „Swiss Water”. Kawa, pozbawiona kofeiny jeszcze przed paleniem, w dużej mierze zachowuje swój smak i aromat, a traci właściwości pobudzające. Kawa Brazylia Bezkofeinowa może być idealnym rozwiązaniem dla osób cierpiących na nadciśnienie, bezsenność, cukrzycę, a także dla kobiet w ciąży i karmiących matek.
Brazylijską arabikę bezkofeinową z pewnością docenią wielbiciele prostych, łagodnych i zrównoważonych smaków. Lekka konsystencja, słodkawy smak i delikatne orzechowo-czekoladowe akcenty mogą przypaść do gustu niejednemu miłośnikowi kawy. Także zwolennicy delikatnych, niezbyt mocnych napojów powinni spróbować tej kawy z Brazylii. Kawy, uprawiane na niższych terenach niż w niektórych południowoamerykańskich państwach, wyróżnia też niższa kwasowość, którą nieco zwiększa proces dekofeinizacji.
body (cielistość) – 3/5
kwasowość – 2/5
aromat – 2/5
Informacje dodatkowe
Cena | Uwaga: NIŻSZA cena kawy, przy zakupie 1kg |
Skład: | Kawa 100% Arabica |
Data palenia | Data palenia kawy jest indywidualnie podana na etykiecie |
Kraj pochodzenia | Brazylia |
Najlepiej spożyć przed | Do 24 miesięcy od daty palenia |
Sposób przechowywania | przechowywać w suchym miejscu i temperaturze poniżej 25°C, w szczelnie zamkniętym opakowaniu. |