Imbir marynowany różowy Sushi Gari 250g Kuchnie Świata
Opis
Imbir marynowany różowy Sushi Gari 250g Kuchnie Świata
Cienkie plasterki imbiru, marynowane w słodko-octowej zalewie. Produkowany jest w dwóch rodzajach: biały (naturalny) oraz różowy (barwiony), który barwiony jest, zgodnie z przepisami europejskimi, wyłącznie naturalnymi barwnikami. Barwienie podnosi walory estetyczne imbiru, ale często jest to wersja słodsza, dlatego bywa nazywany Amazu Shoga, czyli słodki imbir.
Oba rodzaje imbiru są popularnym dodatkiem do sushi, spożywanym w celu oczyszczenia kubków smakowych, stąd nazwa Sushi Gari, czyli imbir do sushi.
Składniki:
imbir, woda, sól, kwas octowy, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, wzmacniacz smaku: glutaminian sodu, substancje słodzące: aspartam, sacharynian sodu, sukraloza, substancja konserwująca: sorbinian potasu, barwniki: antocyjany
Zawiera źródło fenyloalaniny. Zawiera substancje słodzące
Zawartość netto: 250g
Kraj pochodzenia: Chiny
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna: 62,8 kJ/15 kcal
Tłuszcz: 0g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0g
Węglowodany: 4g
w tym cukry: 0g
Błonnik: 2g
Białko: 0g
Sól: 1,7g
Wyprodukowano w Chinach dla: Kuchnie Świata S.A.
Słodowiec 10/10, 01-708 Warszawa
Informacje dodatkowe
Najlepiej spożyć przed | Data na opakowaniu |
Informacja dla alergików: | substancje alergenne zostały oznaczone pogrubioną czcionką w wykazie składników |
Dodatkowa informacja dla alergików: | Nie dotyczy |
BIO | Nie |
Produkt wegetariański | Tak |
Produkt bez cukru | Tak |
Produkt bezglutenowy | Nie |
Sposób przechowywania | Po otwarciu przechowywać w lodówce |
Informacja dodatkowa: | Staramy, aby informacje dot. składów i wartości odżywczych produktów spożywczych były zawsze aktualne. Zdarzają się jednak zmiany w ich składach, wartościach odżywczych czy alergenach. Aktualne dane zawsze znajdują się na etykiecie zakupionego produktu. |