Herbata zielona Organic Japan Sencha - cena za 50g
Opis
HERBATA ZIELONA ORGANIC JAPAN SENCHA
Herbata Japan Sencha ORGANIC to tradycyjna, oryginalna japońska zielona herbata. Pochodzi z certyfikowanych upraw organicznych.
Jej tajemnica tkwi w niepowtarzalnej metodzie obróbki. Zbiory herbaty rozpoczynają się już wczesną wiosną, pod koniec kwietnia. Tuż po zbiorze liście przez około 15-20s poddawane są działaniu pary wodnej. Proces ten pozwala ograniczyć utlenianie zawartych w nich składników odżywczych. Następnie liście są odpowiednio kształtowane, suszone i sortowane. Wszystkie te procedury pomagają zachować głębię naturalnego smaku i wydobyć z japońskiej herbaty to, co najlepsze.
Japan Sencha Organic to prawdziwie prozdrowotny napój. Japońska herbata rośnie na żyznych obszarach o silnym nasłonecznieniu, dzięki czemu jest szczególnie zasobna w polifenole i witaminy A, C, E. Związki te wykazują silne działanie przeciwutleniające – zwalczają wolne rodniki, opóźniają procesy starzenia i obniżają ryzyko nowotworów. Sencha jest również polecana osobom cierpiącym z powodu chorób krążenia, problemów trawiennych i cukrzycy. Wspomóc może ponadto proces odchudzania.
Japońska Sencha to doskonała propozycja dla wszystkich miłośników roślinnego orzeźwienia w klasycznej oprawie. Herbata Japan Sencha Organic zachwyca trawiastymi, morskimi i owocowymi detalami, zanurzonymi w złocisto-zielonym naparze. Jej subtelna słodycz idealnie współgra z delikatną goryczą. Całość podkreślona jest niezwykle świeżym, ziołowym aromatem.
Informacje dodatkowe
Skład: | herbata zielona organic japan sencha |
Sposób zaparzania | 1 łyżeczka na filiżankę. |
Temperatura wody | ok. 70-80°C |
Czas parzenia | 1-3 min przy pierwszym parzeniu. Herbatę można parzyć kilkakrotnie, jednak nie więcej niż trzy razy. Pamiętaj, by każde kolejne parzenie wydłużać o 30-60 sekund w stosunku do poprzedniego. |
Kraj pochodzenia / produkcji | Japonia |
Najlepiej spożyć przed | Data podana na etykiecie |
Sposób przechowywania | przechowywać w suchym miejscu i temperaturze poniżej 25°C, w szczelnie zamkniętym opakowaniu. |