Cukier kokosowy 500g Targroch
Cukier kokosowy to naturalna substancja słodząca, pozyskiwana z kwiatostanów palmy kokosowej
Kod produktu: 5903229004154
Opis
Cukier kokosowy 500g Targroch
Cukier kokosowy to naturalna substancja słodząca, pozyskiwana z kwiatostanów palmy kokosowej. Łodygi nacina się i wyciska z nich biały, słodki sok. Następnie ten sok odparowuje w kadziach do uzyskania jasnobrązowego gęstego syropu. Przed zastygnięciem można go uformować w bloczki lub podgrzewać dalej do uzyskania sypkiej konsystencji. Cukier kokosowy ma ciekawy egzotyczny zapach i wyraźny posmak karmelowy z nutami kokosowymi, dlatego najczęściej doceniany jest przez smakoszy kawy i deserów.
Indeks glikemiczny jest co prawda niższy od sacharozy, ale nie jest to spektakularna różnica, dlatego diabetycy powinni używać go okazjonalnie, przede wszystkim biorąc pod uwagę jego walory smakowe.
Cukier kokosowy jest szeroko wykorzystywany w przemyśle spożywczym do wypieków, wyrobów cukierniczych oraz jako substancja słodząca. Nie jest poddawany procesowi rafinacji i nie zawiera sztucznych barwników. Doskonale sprawdza się w daniach wytrawnych i orientalnych – sosach, czy potrawach typu curry.
Składniki:
Cukier kokosowy 100%
Kraj pochodzenia: Indonezja
Masa netto: 500g
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna: 1620 kJ/386 kcal
Tłuszcz: 0,36g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,17g
Węglowodany: 94,14g
w tym cukry: 81,45g
Błonnik: 1,24
Białko: 0,83g
Sól: 0,16g
Producent: „TAR-GROCH-FIL” Spółka Jawna
T.Krakowski, E.Drożdż, M.Kijowski, J.Drożdż
Filipowice 161, 32-840 Zakliczyn
Cechy produktu
Delikatesy
Opinie
Jeśli dodałeś/-aś recenzję, a nie pojawiłą się na liście, być może oczekuje na moderację.