Budyń o smaku czekoladowym z żurawiną bez cukru BIO 40g Vitally Food
Opis
Budyń o smaku czekoladowym z żurawiną bez cukru BIO 40g Vitally Food
Pyszny, ekologiczny budyń, stworzony wyłącznie z naturalnych składników. Ma bardzo prosty i rewelacyjny skład - skrobia, kakao w proszku i liofilizowana żurawina i na dodatek, nie zawiera grama cukru. Połączenie najwyższej jakości owoców żurawiny i budyniu czekoladowego tworzy niepowtarzalny smak, który zaskoczy nawet największych smakoszy. To pyszny deser na każdą okazję, którego bezpiecznie możesz podać nawet najmłodszym.
Budyń można przygotować przy użyciu różnych typów mleka - roślinnego, owczego czy koziego. Po przygotowaniu, budyń podawać sam lub po ostudzeniu z dodatkami w postaci owoców, bakalii, konfitur lub soku.
Bez dodatku cukru - zawiera tylko naturalnie występujące cukry.
Produkt odpowiedni dla wegan po zamianie mleka zwierzęcego na napój roślinny.
Składniki:
skrobia*, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu* 17,5 %, żurawina liofilizowana* 2,5 %.
*certyfikowany składnik ekologiczny.
Masa netto: 40g
Wartość odżywcza w 100g produktu (po przyrządzeniu z mlekiem 2% tłuszczu):
Wartość energetyczna: 360 kJ/86 kcal
Tłuszcz: 1,9g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,2g
Węglowodany: 14g
w tym cukry: 8,8g
Białko: 3,3g
Sól: 0,1g
Producent: Agro–Wodzisław Sp. z o.o.
ul. Wałowa 49, 44-300 Wodzisław Śląski
Informacje dodatkowe
Najlepiej spożyć przed | Data na opakowaniu |
Informacja dla alergików: | substancje alergenne zostały oznaczone pogrubioną czcionką w wykazie składników |
Dodatkowa informacja dla alergików: | Produkt może zawierać gluten i mleko. |
BIO | Tak |
Produkt wegetariański | Tak |
Produkt bez cukru | Tak |
Produkt bezglutenowy | Nie |
Sposób przechowywania | Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. |
Informacja dodatkowa: | Staramy, aby informacje dot. składów i wartości odżywczych produktów spożywczych były zawsze aktualne. Zdarzają się jednak zmiany w ich składach, wartościach odżywczych czy alergenach. Aktualne dane zawsze znajdują się na etykiecie zakupionego produktu. |