Baton owocowy Chrupiący Orzech 35g Dobra Kaloria
Opis
Baton owocowy Chrupiący Orzech 35g Dobra Kaloria
Baton owocowy Chrupiący orzech to doskonała przekąska dla aktywnych. Baton ma prosty skład, tylko 3 składniki, a bazą są słodkie daktyle. Jest mocno orzechowy a w składzie aż 97% owoców i orzechów i nie zawiera cukru. Jest sycący i mocno wciągający. To słodka przekąska również dla wegan, ponieważ nie zawiera mleka i jajek.
Orzeszki ziemne są bogatym źródłem witaminy B3, potasu, magnezu oraz wapnia. Orzechy arachidowe zawierają najwięcej białka ze wszystkich orzechów, dlatego też chętnie sięgają po nie kulturyści. Witamina B3 wpływa kojąco na stres oraz bezsenność. Daktyle są skarbnicą energii pod postacią cukrów prostych, szczególnie cenione przez osoby aktywne fizycznie.
Bez dodatku cukrów. Zawiera tylko naturalnie występujące cukry.
Produkt wegański
Składniki:
Daktyle suszone (69 %), orzeszki ziemne prażone (28%), chrupki zbożowe (mąka kukurydziana, mąka ryżowa).
Uwaga: pomimo naszych starań może zawierać pestki owoców lub ich fragmenty.
Masa netto: 35g
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna: 1619 kJ/386 kcal
Tłuszcz: 12g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,4g
Węglowodany: 58g
w tym cukry: 42g
Błonnik: 7,6g
Białko: 8,3g
Sól: 0,06g
Producent: KUBARA Sp. z o.o.
ul. Bema 32, 42-202 Częstochowa
Informacje dodatkowe
Najlepiej spożyć przed | Data na opakowaniu |
Informacja dla alergików: | substancje alergenne zostały oznaczone pogrubioną czcionką w wykazie składników |
Dodatkowa informacja dla alergików: | Może zawierać orzechy, nasiona sezamu, zboża zawierające gluten |
BIO | Nie |
Produkt wegetariański | Tak |
Produkt bez cukru | Tak |
Produkt bezglutenowy | Nie |
Sposób przechowywania | Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. |
Informacja dodatkowa: | Staramy, aby informacje dot. składów i wartości odżywczych produktów spożywczych były zawsze aktualne. Zdarzają się jednak zmiany w ich składach, wartościach odżywczych czy alergenach. Aktualne dane zawsze znajdują się na etykiecie zakupionego produktu. |