Truskawki liofilizowane plastry 20g FIVIO
Opis
Truskawka liofilizowana w plastrach 20g FIVIO
Co to jest liofilizacja?
Liofilizacja to proces suszenia, który polega na usuwaniu wody z zamrożonego wcześniej surowca w drodze tzw. sublimacji, czyli bezpośredniego przejścia w stan pary z pominięciem stanu ciekłego. Proces ten likwiduje w większości zanieczyszczenia mikrobiologiczne dzięki czemu może być bezpiecznie przechowywany przez długi okres czasu.
Dlaczego owoce liofilizowane?
Ta metoda pozwala utrwalić produkty bez wpływu na ich właściwości. Charakteryzuje się wysokim zachowaniem smaku, aromatu, barwy, naturalnego kształtu oraz wartości odżywczych - znacznie wyższym niż w przypadku klasycznego suszenia. Dzięki liofilizowaniu owoce zachowują swój smak i aromat, nie tracą cennych witamin i olejków eterycznych oraz zachowują około 90% wartości odżywczych świeżych owoców.
Składniki:
liofilizowane truskawki w plastrach 100%
Masa netto: 20g
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna: 1404 kJ/334 kcal
Tłuszcz: 3,1g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1g
Węglowodany: 59g
w tym cukry: 51g
Błonnik: 21g
Białko: 7,2g
Sól: 0,03g
Wyprodukowano przez: RADZIOWI sp. z o.o.
ul. Chopina 8A, 36-200 Brzozów
Informacje dodatkowe
Najlepiej spożyć przed | Data na opakowaniu |
Informacja dla alergików: | substancje alergenne zostały oznaczone pogrubioną czcionką w wykazie składników |
Dodatkowa informacja dla alergików: | Produkt może zawierać: gluten, orzeszki arachidowe, orzechy, nasiona sezamu i produkty pochodne |
BIO | Nie |
Produkt wegetariański | Tak |
Produkt bez cukru | Tak |
Produkt bezglutenowy | Nie |
Sposób przechowywania | Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu, w suchym i chłodnym miejscu. Chronić przed wilgocią |