Pasta warzywna pomidor - bazylia BIO 235g Rudolfs
Opis
Pasta warzywna pomidor-bazylia BIO 235g
Ta ekologiczna pasta warzywna jest doskonałym zamiennikiem tradycyjnych "smarowideł". Nada się jednak nie tylko do posmarowania pieczywa, ale można ją dodać do makaronu, mięsa lub użyć jako dip do warzyw, zdrowych chipsów lub innych zdrowych wytrawnych przekąsek. Pasta nie zawiera konserwantów, jest bez dodatku cukru i bez glutenu oraz jest w 100% wegańska.
Warzywna pasta – pomidor-bazylia jest produktem gotowym do spożycia, nie wymagającym podgrzewania.
Ma też certyfikat koszerności i Halal. Produkt sprzedawany jest w szklanym słoiczku.
Pomidory, zawierające dużo potasu i witamin A oraz C, wzbogacają dietę także w szereg prozdrowotnych substancji: beta-karoten, kwasy: chlorogenowy, kawowy i ferulowy, likopen, luteinę i zeaksantynę. Wymienione kwasy i karotenoidy zaliczają się do substancji przeciwnowotworowych (poprzez unieszkodliwianie toksyn ze środowiska czy produkcję enzymów zwalczających komórki rakowe), a ponadto poprawiają kondycję skóry i wzrok.
Składniki: Przecier pomidorowy* 25%, marchew*, olej rzepakowy*, pomidory* 125, woda, pestki słonecznika*, ziarna sezamu*, sól, mąka ryżowa*, bazylia*0,6%, papryczka chili*, pieprz czarny*
*certyfikowany składnik ekologiczny
Masa netto: 235g
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna: 1141 kJ/276 kcal
Tłuszcz: 23,8g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2g
Węglowodany: 9g
w tym cukry: 2,7g
Błonnik: 3,3g
Białko: 4,7g
Sól: 1,4g
Wyprodukowane w UE przez "Lat Eko Food" Ltd, Łotwa
Dystrybucja w Polsce: Merkury S.A.,
Sejneńska 16, 15-399 Białystok
Informacje dodatkowe
Najlepiej spożyć przed | Data na opakowaniu |
Informacja dla alergików: | substancje alergenne zostały oznaczone pogrubioną czcionką w wykazie składników |
Dodatkowa informacja dla alergików: | brak |
BIO | Tak |
Produkt wegetariański | Tak |
Produkt bez cukru | Tak |
Produkt bezglutenowy | Tak |
Sposób przechowywania | Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 7 dni. |
Informacja dodatkowa: | Staramy, aby informacje dot. składów i wartości odżywczych produktów spożywczych były zawsze aktualne. Zdarzają się jednak zmiany w ich składach, wartościach odżywczych czy alergenach. Aktualne dane zawsze znajdują się na etykiecie zakupionego produktu. |