Papryka Gochugaru, średnio-ostra, średnio mielona 100g
Opis
Papryczka gochugaru 100g
Gochugaru to jedna z najpopularniejszych przypraw półwyspu koreańskiego. To różne odmiany ostrych, czerwonych papryk chilli (wysuszonych i grubo zmielonych) stosowane do większości koreańskich potraw.
Papryczki gochugaru, w odróżnieniu od meksykańskich, tajskich czy indyjskich papryk, różnią się smakiem, zapachem oraz teksturą. Posiadają słodki, lekko dymny smak, potrafią być bardzo ostre oraz mają, nie dający się pomylić z żadną inną przyprawą, unikalny aromat. Oferowana przez nas papryka jest średnio-ostra.
Koreańczycy używają papryczki gochugaru praktycznie do większości potraw, niemniej najważniejszą potrawą, do której się je dodaje, jest kimchi. Oprócz kimchi gochugaru możemy użyć do przygotowania własnej pasty gochujang, przyprawienia koreańskiego sushi (kimbap), potraw z tofu, zup, autorskich mieszanek przyprawowych czy ozdabiania potraw. To również świetny dodatek do mięs oraz potraw z grilla.
Produkt nie zawiera konserwantów, barwników czy wzmacniaczy smaku.
Produkt zapakowany w woreczek typu doypack z zapięciem strunowym, tak aby był zawsze świeży.
Skład:
papryka czerwona ostra (Capsicum annuum) średnio mielona 98%, sól
Masa netto: 100g
Kraj pochodzenia: Korea Południowa (surowiec Chiny)
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna: 260 kcal
Tłuszcz: 0g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0g
Węglowodany: 60g
w tym cukry: 10g
Białko: 10g
Sól: 2,1g
Dystrybutor: Kuchnie Świata S.A.
ul. Gdańska 34, 05-152 Czosnów
Informacje dodatkowe
Najlepiej spożyć przed | Nr partii oraz data znajduje się na opakowaniu |
Informacja dla alergików: | substancje alergenne zostały oznaczone pogrubioną czcionką w wykazie składników |
Dodatkowa informacja dla alergików: | brak |
BIO | Nie |
Produkt wegetariański | Tak |
Produkt bez cukru | Tak |
Produkt bezglutenowy | Nie |
Sposób przechowywania | Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu. |