Makaron Mie BIO bez jajek 250g BIO ASIA
Opis
Makaron Mie bez jajek BIO 250g BIO ASIA
Makaron Mie to nieodłączny element kuchni azjatyckiej. Produkowany jest w procesie suszenia parą dzięki czemu jest całkowicie beztłuszczowy. Ma niską zawartość tłuszczu, jest lekkostrawny i bardzo łatwy w przygotowaniu. Makaron Mie marki BIO ASIA jest dodatkowo produkowany z ekologicznych składników.
Makaron Mie jest szczególnie polecany do lekkich zup i bulionów, czy do dań z woka z warzywami i różnymi orientalnymi sosami.
Do zupy: Makaron gotujemy ok. 6 minut w odpowiedniej ilości wody.
Makaron smażony (dań z wok’a): Makaron gotujemy ok. 4 min w odpowiedniej ilości wody. Następnie hartujemy w zimnej wodzie i odcedzamy. Smażymy przez ok. 3 minuty.
Produkt wegański
Składniki:
jasna mąka pszenna*, semolina z pszenicy twardej*
* z kontrolowanych upraw ekologicznych
Zawartość netto: 250g
Kraj pochodzenia: Niemcy
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna: 1558 kJ/367 kcal
Tłuszcz: 1,1g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3g
Węglowodany: 78g
w tym cukry: 1,5g
Białko: 10g
Sól: <0,01g
Dystrybutor: KK Polska sp. z o.o.
ul. B.Krzywoustego 6, 81-035 Gdynia
Informacje dodatkowe
Najlepiej spożyć przed | Data na opakowaniu |
Informacja dla alergików: | substancje alergenne zostały oznaczone pogrubioną czcionką w wykazie składników |
Dodatkowa informacja dla alergików: | Produkt może zawierać śladowe ilości jajek |
BIO | Tak |
Produkt wegetariański | Tak |
Produkt bez cukru | Tak |
Produkt bezglutenowy | Nie |
Sposób przechowywania | Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu. |
Informacja dodatkowa: | Staramy, aby informacje dot. składów i wartości odżywczych produktów spożywczych były zawsze aktualne. Zdarzają się jednak zmiany w ich składach, wartościach odżywczych czy alergenach. Aktualne dane zawsze znajdują się na etykiecie zakupionego produktu. |