Kawa rozpuszczalna liofilizowana - cena za 100g
Opis
KAWA ROZPUSZCZALNA
LIOFILIZOWANA
Proces powstawania kawy liofilizowanej polega na suszeniu jej ekstraktu po uprzednim zamrożeniu. Dzięki temu kawa liofilizowana zawiera tylko 3-5% wody, przez co jest chrupka, lekka. Zalana wodą błyskawicznie uzyskuje smak gotowego naparu.
Podstawową różnicą między zwykłą kawą rozpuszczalną, a liofilizowaną jest to, że pierwsza suszona jest przy użyciu wysokiej temperatury. Proces liofilizacji jest co prawda droższy, ale kawa suszona tą metodą, uzyskuje wyższą jakość, lepszy smak i aromat. Ta kawa jest wygodna w przyrządzaniu i przechowywaniu. Wystarczy zabrać ją ze sobą, zalać wodą i cieszyć się gotowym naparem.
Informacje dodatkowe
Skład: | kawa rozpuszczalna, aromat |
Kraj pochodzenia | Ekwador |
Najlepiej spożyć przed | Data podana na etykiecie |
Sposób przechowywania | przechowywać w suchym miejscu i temperaturze poniżej 25°C, w szczelnie zamkniętym opakowaniu. |