Herbata zielona Genmaicha - cena za 50g
Opis
HERBATA ZIELONA GENMAICHA
Herbata Genmaicha to tradycyjny japoński specjał. Sporządza się go przez połączenie herbaty bancha lub sencha z prażonym brązowym ryżem. Z tego względu bywa również nazywana "popcorn tea", gdyż nierzadko część ziaren ryżu pęka podczas podgrzewania.
Herbata Genmaicha cechuje się głębokim, delikatnie gorzkawym smakiem z wyczuwalną orzechową nutą. Każdą jej porcję możemy zaparzać po trzy razy, za każdym uzyskując inny aromat naparu.
Herbata idealnie komponuje się z sushi oraz innymi daniami kuchni japońskiej!
Informacje dodatkowe
Skład: | herbata zielona Bancha, prażony ryż |
Sposób zaparzania | 1 łyżeczka na filiżankę. |
Temperatura wody | ok. 75°C |
Czas parzenia | 3 min przy pierwszym parzeniu. Można ją zaparzać do 3 razy. Przy drugim i trzecim parzeniu wydłużyć czas parzenia |
Kraj pochodzenia / produkcji | Chiny |
Najlepiej spożyć przed | Data podana na etykiecie |
Sposób przechowywania | przechowywać w suchym miejscu i temperaturze poniżej 25°C, w szczelnie zamkniętym opakowaniu. |